Skapa en blogg

Att blogga är väldigt roligt samtidigt som det är ett utmärkt sätt att dela med sig av tankarna. Ibland kan det vara spännande att skapa en blogg med ett särskilt tema och blogga anonymt om något man är väldigt intresserad av. När du skapar en blogg kanske du undrar över hur man går tillväga. Faktum är att det finns mycket att tänka på men som nybörjare kan man skapa en blogg på under en minut genom att välja en bloggportal. Om man vill skapa en hemsida kan det ta mer tid att komma igång med bloggen och det kan istället vara en god idé att anlita någon som bygger hemsidan om man inte har erfarenhet av att bygga en på egen hand. Det finns idag många bra webbhotell där det finns färdiga teman man kan välja ifrån. Ha dock i åtanke att det kan vara svårt att få nya läsare att hitta till en blogg som är byggd på ett webbhotell i början.  Detta har att göra med att sökmotorer måste hitta till din blogg för att du ska kunna få nya läsare.

 

Att välja ett väldigt specifikt tema kan hjälpa när man vill skapa en blogg med många läsare. Välj gärna något du är väldigt intresserad av. Om du är intresserad av sexualitet kan ett blogginlägg om sexleksaker vara en väldigt god idé. I dessa fall kan det hända att man vill blogga anonymt. Det är viktigt att du redan från början bestämmer hur privat du vill vara när det kommer till bloggande och om du till exempel vill skriva om sexualitet är det större chans att du får läsare om du väljer att inte vara anonym. Det är dock viktigt att komma ihåg att allt det man skriver på nätet har en tendens att stanna kvar. Därför kan det kännas skönt att börja med att vara anonym. Om du senare bestämmer dig för att du vill visa vem du är kan du självklart göra detta.

Du bör se till att lägga tid på att sökmotoroptimera din blogg och dessutom att lägga ett par minuter på att planera din design. Därefter är det givetvis dags att utforma designen. Om du är stolt över hur din blogg ser ut är det större chans att du kommer att fortsätta att skriva i den och att du kommer att se fram emot att uppdatera bloggen. Därför är detta något som ofta är underskattat. Se till att skapa en blogg du är stolt över och därmed kommer du att vilja skriva i den. Ha dessutom i åtanke att du inte bör sätta för stor press på dig själv i början. Skriv så ofta eller så lite som du vill i bloggen.