Minnesvärda studentresor

Skoltiden är en minnesvärd tid både på ett bra och dåligt sätt. För många innebär skoltiden långa dagar med lektioner och hårt plugg för att lyckas plocka åt sig de högsta betygen. Gymnasiet är inte bara en tid där man kan leva i nuet utan för studenter är det tiden då man måste börja tänka på sin framtid och vilket universitet man skall ansöka till. Pressen och stressen har ökat med takt att det blir allt svårare att hitta välbetalda jobb utan utbildning. Då fler personer söker sig till universitetet har poängen och reglerna för antagning ökats och höjts. Många ungdomar upplever idag en stor press under högstadietiden vilket gör att själva studenten blir en stor befrielse. Det har även blivit allt mer vanligt att ungdomar åker på studentresor som ett sista avsked till högstadieåren och åren som student.

Proven är gjorda och betygen är satta

Studenttider kan vara tufft med alla inlämningar och prov som behöver klaras av i tid men efter att allt är inlämnat så behöver oftast inte studenterna ha några obligatoriska lektioner som kräver närvaro. Därför får många studenter i skolor runt om i Sverige en så kallad semester tidigt då de endast behöver komma in till skolan vid mössprovning och liknande. Betygen blir ofta satta några veckor innan själva studentdagen och därför finner många studenter att det inte är nödvändigt att ens vara kvar i landet. Allt fler Studentresor kräver tillstånd från skolan vilket dock inte hindrar de från att åka. Det har visat sig att trots att skolan säger nej till ledighet för ett fåtal så åker de ändå. Detta kan sin tur leda till att de studenter som blivit nekad ledighet får indraget studiemedel.

En sista resa med klassen

Ledighetsansökningarna är oftast hög efter att betygen är satta just för att ungdomarna vill ha en sista resa med klassen. Efter studenten lämnar vissa staden och till och med landet för nya äventyr. En klassresa är till för att minnas de tre år som studenterna spenderat ihop och fira att betygen är satta. Varje ansökan som kommer in om ledighet bedöms individuellt beroende på om personens betyg blivit satta och om de är godkända. Idag kräver de flesta universitet godkända betyg för att universitetet ens skall överväga att ta in studenten. Det har blivit mer viktigt att klara gymnasietiden och även högstadiet. För de klasser som vill hitta på något speciellt är ett tips att inhandla t-shirt tryck till skolklasser då det blir en minnesvärd sak att behålla från gymnasietiden.