Borta bra men hemma bäst – att komma hem från en resa

De allra flesta älskar att resa och upptäcka nya kulturer, maträtter och miljöer, och jag är definitivt en av dem; jag älskar allt med att resa, till och med timmarna man tillbringar på flygplatser och långa flygningar. Allt är ju en del av upplevelsen av att vara på väg någonstans, och av att ha många spännande upplevelser som väntar på en.

Men lika mycket som jag älskar att ge mig ut på nya reseäventyr älskar jag också att komma hem, för att få tid att smälta alla nya intryck i vardagens rutin och tryggheten av ens invanda hemmamiljö. För mig stämmer verkligen det gamla hederliga uttrycket ”borta bra men hemma bäst”.

För att det ska kännas avslappnande att komma hem brukar jag alltid se till att städa lägenheten ordentligt innan jag åker. Det finns ju inget värre än att komma hem till damm och belamrade ytor när man bara vill ställa väskan i hallen och pusta ut efter en lång hemresa. Just av den anledningen har jag också investerat i en Fatboy som står i vardagsrummet, och som är den perfekta möbeln att bara säcka ihop i, både när man kommer hem från en resa och en vanlig vardagkväll efter jobbet.

Jag brukar också vara noga med att byta ut lakanen och bädda sängen innan jag ger mig iväg på en längre resa, för det allra bästa med att komma hem är att få sova i sin egen säng igen – det spelar ingen roll hur sköna hotellsängar jag har sovit på under resan, det är något särskilt med min egen säng som gör att jag sover extra gott. Och det enda som kan göra den upplevelsen bättre är att det ligger rena sängkläder i sängen när jag kommer hem efter en resa.