Mode 2011

 

Mode 2011 är här, och ett nytt år innebär förstås också ett nytt modeår fyllt med spännande trender. Efter den långa vintern är det äntligen dags att rensa i garderoben för att göra plats för årets alla modenyheter. Den ljusare årstiden möts med modets lika ljusa färger. Skin ikapp med vårsolen i ljusa och lätta plagg, gärna i chiffong och med mycket volym. Bleka pasteller och transparenta romantiska plagg i mjuka och följsamma material blandas med mer strikta och raka former.

Sommarfärgen vit är helt rätt i år, oavsett på vilket plagg. En klar favorit är den klassiska vita skjortan i olika utformningar och varianter – allt från den lösa pojkvänsskjortan med uppkavlade ärmar till en figursydd och kortärmad, mer feminin modell. Även ett mer glatt och lekfullt mode med stora som små mönster är helt rätt nu. Ränder, blommor och prickar är bara några av de många motiv som mer än gärna får pryda på våra kläder.

Den figurnära långklänningen, de 60- och 70-talsinspirerade färgerna och mönstren, de romantiska skira plaggen – modet 2011 är mångsidigt och flera stilar passar lika bra. Oavsett vilken stil du väljer är den bästa din egen, den du trivs med och är bekväm i.

Att skapa sin egen personliga stil är både lätt och roligt. Med någon – eller varför inte flera – av årets olika trender som bas är det bara fantasin som avgör hur man kan kombinera, mixa och matcha för att få fram något riktigt unikt och speciellt.

Att leta kläder, hitta guldkorn och göra riktiga fynd ska vara lätt. Loppisar och second hand-butiker är bra för den som vill hitta vintagekläder, och ibland hittar man billigare plagg på outlets, eller på en resa utomlands. Ett viktigt komplement för alla butiker är förstås att köpa kläder online, en möjlighet som bara växer. Tack vare Internet kommer butikerna direkt till vardagsrummet, där man i lugn och ro kan titta på olika plagg. En stor fördel med kläder på Internet är att det är lätt att få en översikt – istället för att springa från affär till affär kan man lätt se i vilka butiker ett visst plagg finns, eller om den finns att beställa online. Dessutom ökar förstås utbudet väldigt. Istället för att åka till London eller New York kan man klicka sig in på deras onlinebutiker och shoppa kläder som sedan fraktas hem, enkelt och smidigt utan att man ens behöver gå ut.

Genom att kombinera nytt med gammalt samtidigt som man letar kläder både på hemmaplan och i Internetbutiker från hela världen hittar man snart en helt unik stil!

 

Läs mer om Mode 2011, på lolbook.nu.