Inred kontoret

Att det kan vara stökigt på skrivbordet är inget nytt, men hur ser det då ut på kända personers skrivbord kan man undra? Aftonbladet avslöjar hur det ser ut hos några välkända personer som Stefan Löfven, Kungen och Leif GW Persson.

Väldigt många personer tillbringar sina dagar på kontoret, i enskilda rum eller kontorslandskap. Det kan bli ganska enformigt, men med små medel går det att piffa upp och göra ganska trivsamt. Jobba med färger och textilier, fotokonst och mattor. Rätt belysning är oerhört viktigt också, samt att trycka in någon grön växt här och där.

Piffa upp kontoret

Vilka färger som används på kontoret spelar en viss roll för produktiviteten. Det ska vara en kreativ stämning, men i ett kontorslandskap där mycket folk rör sig kan det vara bra att ha lugnande färger som dämpar eventuell stress. Textilier och gröna växter hjälper till att få bort eko och onödiga ljud så det är nästan en nödvändighet att ha.

Färgers betydelse är omtvistad, men faktum kvarstår att det ändå tros ha någon form av effekt. Fundera över vilka rum på kontoret som kan vara i vilken färg. Ett uppiggande sammanträdesrum, ett lugnande fikarum eller pentry, om det ska vara ett akvarium i entrén som ger väntande besökare något att titta på. Det finns många saker att tänka på.

Utöka verksamheten

Behöver du ett kontor till ditt företag, ska du ta steget och flytta företaget från TV-rumshörnet till eget kontor eller behöver du större lokaler för att du ska utvidga med fler anställda? På https://workaround.io/se/ kan du hitta ditt nästa kontor på kontorshotell i Stockholmstrakten. Här hittar du kontor för både det större och det mindre företaget, enskilda rum eller öppnare landskap.

Möbler

Kontorsmöbler är en viktig del av verksamheten. Det gäller att ha en bra arbetsmiljö med ergonomiskt utformade arbetsplatser. Att minska risken för skador och sjukskrivningar är väl investerade pengar, och personalen jobbar bättre i en vettig kontorsstol än på en stenhård pinnstol vid ett rangligt bord. Det måste givetvis inte vara möbler av dyraste slag, och det går utmärkt att hitta och använda begagnade bord och stolar, lampor och andra inventarier.

Trista miljöer påverkar negativt

Enligt Elle Interiör och Struktur blev ett källarkontor på Östermalm det fulaste kontoret i en tävling och kontoret vann en uppfräschning och makeover. Att ha ett inspirerande kotor kan betyda ganska mycket för kreativiteten och arbetsmoralen på jobbet. Det kan vara svårt att trivas och vara produktiv om miljön omkring dig är ful och tråkig eller gör det svårare för dig att koncentrera dig. Ekar det eller kollegans stol gnisslar värre än en gammal vindflöjel? Ljud kan påverka mer än du tror. Fula färger och en total avsaknad av naturligt ljus och gröna växter kan göra vem som helst deprimerad. En bra arbetsmiljö vinner alla på, både arbetsgivare och anställd.