3 tips för en lyckad flytt

Att flytta är ofta stressigt. Det är mycket som ska hinnas med, särskilt om du flyttar långt. Här kommer tre tips för en lyckad flytt.

1# Städa rätt

I en flytt ingår flera moment. När vi väl packat ur bostaden kommer städmomentet. Att städa ur en bostad, särskilt ett hus, tar längre tid än vad vi ofta räknar med. Det finns tre sätt som kan underlätta städningen: Om du har en stor vänkrets som gärna hjälper till, så kan du be dem om hjälp att flyttstäda. Det kräver dock att du är villig att städa åt alla vänner när de ska flytta. För det andra kan du planera städningen i förväg genom att städa under en lång tid innan flytten. Det underlättar om du är pedant och har mycket tid. För det tredje kan du köpa tjänsten flyttstädning från qleano.se/ som finns över hela Sverige. Då kan du slappna av och behöver inte tänka på paprikan under spisen eller damm bakom elementen.

2# Packa rätt

Börja packa så längt i förväg som du kan. Om du flyttar mitt i sommaren kan du packa ner allt som används under vintern redan under våren. Köp flyttkartonger och märk dem väl. Om du flyttar mellan två hus bör du skriva på kartongen vilket rum som sakerna tillhör. Istället för att skriva “Försiktigt” eller “Glas”, så skriver du “Prydnadssaker vardagsrummet”. Då blir det mycket enklare att packa upp.

3# Magasinera

Om du flyttar mellan två bostäder under en helg och har lite med tid, så bör du magasinera så mycket som möjligt. Du kan hyra ett flyttmagasin för ett par månader och börja packa och flytta i förväg. Eller så ber du om att få ha vissa saker nedpackade i en väns garage eller i sommarstugan. Om du flyttar utomlands underlättar det särskilt att hyra ett magasin.